Viikon Copa – Hécula 2009 9,99 €

Viikon Copa tuuttaa jälleen viikon keskivaiheilla eetteriin viinisuosituksen Alkon perusvalikoimasta. Tällä kertaa suositellaan lumilapion varteen ryytyneille kansalaisille helpotukseksi muhevaa Espanjalaista punaviiniä. Bodegas Castañon Hécula on kotoisin melko pieneltä Yeclan alueelta, lähimaastosta löytyy mm. Murcia ja Alicante. Hécula on rutistettu pulloihin 750 m korkeudella kypsyneistä Monastrell-rypäleistä (Ranskassa Mourvèdre, uudessa maailmassa usein Mataro), jotka viihtyvät hyvin Yeclan paahteessa ja kuivuudessa.

Melko intensiivisessä tuoksussa on vadelmaa, kirsikkaa, mustikkaa ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku on mehevä sekoitus tummia ja punaisia marjoja. Melko reilu hapokkuus ja napakat tanniinit pitävät huolen, ettei kokonaisuus jää edes vahingossa mitenkään veltoksi. Nautinnon viimeistelee pitkä ja mehevän marjaisa jälkimaku.

Pahasti ruuhkautuneessa ja kriittisessä kympin hintaluokassa Hécula jaksaa täräyttää vuodesta toiseen erinomaista vastinetta rahoille. Copatinto suosittelee parittamaan tämän muhevan punkun maltillisesti maustetun chorizopadan kanssa. (kuvan © Alko)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *