Viikon Copa – Domaine du Landreau Rosé 13,93 €

Samppanjaa mitenkään väheksymättä, on kuitenkin todettava sen jättävän usein varjoonsa muita hyviä ranskalaisia kuohuviinejä. Ison, arvostetun ja glamouria pursuavan kuohujuomien kuninkaan jalkojen alle tallautuvat armotta esimerkiksi Alsacen, Bourgognen, Loiren ja Limoux:n laadukkaat kuohujuomat. Koska kaikki hyvät viinit ansaitsevat paikkansa laseissamme, nostaa viikon copa esiin yhden maukkaan, tasapainoisen ja raikkaan kuohuviinin Loiresta.

Raymond Morinin Domaine du Landreau Rosé on valmistettu Loiren alueella yleisesti käytetystä Cabernet Franc-lajikkeesta. Rypäleet on poimittu käsin Layonin laaksossa sijaitsevilta tarhoilta. Eensimmäinen käyminen on tapahtunut terästankeissa ja toinen pulloissa. Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty sakkojen kanssa 18 kk.

Viinin tuoksusta löytyy sitruunan ja omenan lisäksi hieman punaisia marjoja ja paahteisuutta. Kuivasta mausta nousee jo selkeämmin esiin punainen marjaisuus, erityisesti puolukka tuntuu nostavan päätään muiden joukosta. Hienostunut kuplarakenne ja pirteä hapokkuus antavat viinille erittäin raikkaan olemuksen. Melko pitkä jälkimaku on raikkaan marjainen.

Veden kielelle nostattava Domaine du Landreau Cremant Rosé toimii aivan loistavasti aperitiivina ja miksei sille voisi löytyä paikka myös selkeäpiirteisten kala- ja äyriäisruokien seurasta. (Kuvan © Alko)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *