Viikon Copa – Vinho Verde Trevo 8,75 €

Viikon copa suosittelee valmistautumaan alkukesän mahdolliseen lämpöaaltoon kaivamalla piknik-korit kaapista esiin sekä kartoittamalla lähialueilta sopivia puistoalueita jo valmiiksi. Eriskummalliset kukkahattutädit ovat viime aikoina päässeet salakavalasti soluttautumaan mediaan saarnatakseen alkomahoolin vaaroista, puistojen käytön rajoittamisesta ja todennäköisesti virittelevät parhaillaankin surkuhupaisia kieltokylttejään viheralueille pystytettäviksi. Nyt onkin juuri sopiva hetki unohtaa yliväsyneiden alkoholipoliittisten työryhmien säälittävät mietinnöt valtaamalla pala nurmea mieleisestä puistosta ja nauttimalla tuloillaan olevasta alkukesän lämpöaallosta mukavassa piknik-seurassa. Mukaan retkelle napataan toki pullollinen pirskahtelevaa portugalilaista valkoviiniä. Alkon uutuus, Vinho Verde Trevo tuo sopivan raikkaan virkistyksen otsanahkojaan kärventävälle puistoseurueella.

Keltavihreän Trevon tuoksusta löytyy sitrusta ja Granny Smith-omenaa. Kuivassa maussa on mukavasti tuoksun elementit kasassa ja omenainen vaikutelma korostuu. Raikas hapokkuus ja pienet kuplat ryhdittävät mukavasti kepeää kokonaisuutta. Jälkimaku ei ole erityisen pitkä, mutta raikas hapokkuus jättää virkistävän suutuntuman. Matala alkoholipitoisuus (10,5 %) ehkäisee osaltaan tukan kipeytymisen riskiä.

Quinta do Portalin Vinho Verde Trevo on pirteä ja raikas kokonaisuus, kesäfiilistä täynnä koko pullo. Tämä viini on parhaimmillaan yhdistettynä aurinkoiseen päivään sekä mukavaan seuraan. (Kuvan © Alko)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *