Viikon Copa – Sileni Cellar Selection Pinot Noir 7,71 € (0,375 l)

Alkon punaviiniuutuuksiin on päässyt iloksemme livahtamaan puolikas pullo Pinot Noiria kaukaisesta Uudesta-Seelannista. Puolikkaat pullot ovat kiistattoman käytännöllisiä arkiruokailujen, ruuanlaiton tai vaikkapa pienimuotoisen piknikin yhteydessä. Enkä kyllä vänkäisi kovin rankasti vastaan, jos näitä olisi tarjolla enemmänkin ja laajemmalla skaalalla. Sileni Cellar Selection Pinot Noir tulee Uuden-Seelannin Hawke’s Bay:sta, joka on alueena ehkä paremmin tunnettu Bordeaux-lajikkeista valmistetuista punaviineistään. Viileämmille alueille sijoitetut Pinot Noir-viljelmät edustavat alueella pientä vähemmistöä.

Läpikuultavan punaisen viinin tuoksussa on kirsikkaa, mansikkaa ja paahteisuutta. Keskitäyteläisen maun valtaa kypsä punainen marjaisuus, jonka taustalla häärii aavistus savua ja mausteisuutta. Pirteä hapokkuus ryhdittää kokonaisuutta ja pehmeä tanniinisuus tuntuu olevan varsin maltillisella tasolla. Melko pitkä jälkimaku on kirsikkainen.

Sileni Cellar Selection Pinot Noir on helposti lähestyttävä, kepeä ja oikein mukiin menevä Pinot Noir Uudesta-Seelannista. Kun hintakaan ei nostata kaikkia hiuksia pystyyn, lienee retkeily A-valinnan puolikkaiden hyllylle perusteltavissa.  (Kuvan © Alko)

Leave a Reply

Your email address will not be published.