Elephant HIll Le Phant Rouge 2021 – Kiehtova punaviini Uudesta-Seelannista (Alko 24,95 €)

Uuden-Seelannin viinit tunnetaan lähinnä rehevän aromaattisesta Sauvignon Blancista sekä raikkaan marjaisasta Pinot Noirista. Viime vuosina suurta kiinnostusta on herättänyt myös Bordeaux’n kaltaisissa olosuhteissa täyteläisempiä punaviinejä tuottava pohjoissaaren Hawke’s Bay. Alkossa on jo aiemmin nähty joitain yksittäisiä viinejä ja nyt erikoiserien mukana Alkon hyllyille on heilahtanut Elephant Hillin mainio Le Phant Rouge punaviini.

Elephant Hillin tila sijaitsee meren tuntumassa Te Awangassa Hawke’s Bayn alueella. Elephant Hillin tilalla viinitarhat jaotellaan Sea-, Earth- ja Stone-nimillä niiden kasvuolosuhteiden ja sijannin mukaisesti. Tämä viini on sekoitus Merlot-, Syrah-, Tempranillo-, Malbec-, Cabernet Sauvignon- ja Cabernet Franc-rypäleitä, joista pääosa on kasvanut hieman rannikolta sisämaahan päin sijaitsevilla Bridge Pa Trianglen ja Gimblett Gravelsin tarhoilla.

Intensiivisestä tuoksusta löytyy mustaherukkaa, tummaa kirsikkaa, luumua, yrttisyyttä sekä hieman setripuuta ja pippuria. Täyteläinen maku täyttää suun mehevällä marjaisuudella sekä hedelmäisyydellä ja viileästä ilmastosta kumpuava ryhdikäs hapokkuus pitää huolta viinin raikkaudesta. Kypsä ja napakka tanniinisuus johdattelee pitkään ja kiehtovan mausteiseen jälkimakuun.

Elephant Hill Le Phant Rouge on täyteläinen ja ryhdikäs punaviini, josta kumpuaa mukavalla tavalla Hawke’s Bayn energisyyttä, raikkautta sekä kiehtovaa mausteisuutta. Erinomainen kaveri runsaampien riista- ja grilliruokien seuraan. 4 / 5 tähteä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *