Rapuviinit 2024 – Viisi hyvää viiniä rapujuhliin

Rapukausi on taas vauhdissa! Jokaisen kunnollisen rapujuhlien järjestäjän tehtäviin kuuluu luonnollisesti myös huolehtia saksiniekkojen kyytipojaksi hyvät rapuviinit. Tässä viisi hyvää viiniä rapujuhliin.

Domaine de la Granadilla Verdejo (Alko 12,98 €)

Miellyttävä, raikas ja helposti lähestyttävä Verdejo yli 25-vuotiaista luonnonmukaisesti viljellyistä köynnöksistä Ruedan alueelta Espanjasta. Päärynää, omenaa, yrttejä ja pientä kukkaisuutta. Sopii hyvin ravuille ja on myös hyvä yleisviini isommillekin juhlaporukoille. Lue lisää täältä.

Nature de Roubié Picpoul de Pinet (Alko 15,29 €)

Etelä-Ranskasta välimeren rannalta tuleva paikallislajike Picpoul tuottaa raikkaita viinejä. Aromaattisesta tuoksusta löytyy päärynää ja kukkaisuutta. Napakka hapokkuus antaa viinille miellyttävää raikkautta ja jälkimausta nousee esiin merellisen suolainen klangi. Lue lisää täältä!

Corvers Kauter Berg Roseneck Riesling (Alko 17,48 €)

Rheingaun Rieslingille tyypilliseen tapaan sitrusvetoinen ja ryhdikäs viini, josta löytyy myös omenan ja persikan sävyjä. Viinin rypäleet tulevat etelään suuntautuvalta Berg Roseneckin huipputarhalta Rüdesheimista. Erinomainen hinta-laatusuhde..

Peter Skoff Sauvignon Blanc Gamlitz 2022 (Alko erikoiserä 19,98 €)

Ïtävallan Südsteiermarkissa syntyy laadukkaita sekä tyylikkäitä Sauvignon Blanceja, jotka harmillisen usein jäävät enemmän huomiota keräävien Grüner Veltlinerien varjoon. Tästä Peter Skoffin viinistä löytyy klassiset Sauvignon Blancin ominaisuudet; herukan lehteä, karviaista, ruohoa, kypsiä sitrushedelmiä sekä raikkaan suoraviivainen hapokkuus.

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Vaudevay 2022 (Alko 34,90 €)

Chablis on elegantti valinta rapujen seuraan. Premier Cru-tarhan viinistä joutuu maksamaan hiukan enemmän, mutta toisaalta vastineeksi saa lisää laatua ja tyylikkyyttä. Larochen Vaudevay tarjoilee tyylikkään hillittyä, puhdaspiirteisen raikasta ja tasapainoista Chardonnay-meininkiä, joka tukee hyvin rapujen herkkää makumaailmaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *