Mavro Xinomavro 2019 – Luonteikas punaviini Kreikasta (Alko 16,69 €)

Kreikan keski- ja pohjois-osissa viihtyvä Xinomavro on mielenkiintoinen punaviinilajike. Xinomavroa verrataan usein Nebbioloon, koska molemmista lajikkeista syntyy niukkavärisiä, hapokkaita sekä napakasta tanniinisia viinejä. Varsinaista sukulaisuussuhdetta ei lajikkeilla kuitenkaan ole.

Taralas Wineryn valmistama Mavro tulee Naoussan viinialueelta, joka on kuuluisin Xinomavro-alueista Kreikassa. Tämän viinin rypäleet on kerätty yhdeltä tarhalta ja niitä on kylmämaseroitu 4-5 päivää ennen matalassa lämpötilassa viillihiivoilla tapahtunutta käymistä. Viini on kypsynyt käytetyissä tammitynnyreissä 2-4 vuotta.

Tuoksussa on yrttistä mausteisuutta, kypsää kirsikkaa, hiukan luumua sekä pientä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen maku on ryhdikäs ja maku kiehtovan vivahteikas. Tanniinisuus on ryhdikästä, mutta muutaman vuoden iän myötä jo mukavasti pyöristynyttä. Pirteä hapokkuus tuo raikkautta ja pitkässä jälkimaussa on punaisten marjojen lisäksi moniulotteista mausteisuutta.

Mavro Xinomavro on keskitäyteläinen, luonteikas ja kiehtovan vivahteikas punaviini. Erinomainen esimerkki Xinomavron potentiaalista. Ruokapöydässä viini toimi erittäin hyvin Saslik-tyyppisten grillivartaiden kaverina. Erinomainen hinta-laatusuhde! 4 / 5 tähteä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *