Raikasta ja aromaattista trendiviiniä – Nature de Roublé Picpoul de Pinet (Alko 15,29 €)

Languedocin alnoa valkoviineille pyhitetty viinialue tuottaa viinejä vanhasta paikallisesta Piquepoul-rypäleistä. Välimeren läheisyydessä syntyvät raikkaan aromaattiset viinit ovat toimineet paikallisten merihenkisten ruokien palan painikkeena pitkään.

Pienestä viljelyalasta huolimatta Picpoul de Pinet-viinit ovat saavuttaneet suurta suosiota Ranskan ulkopuolellakin ja erityisesti Isossa-Britanniassa, missä raikas ja aromattinen Picpoul de Pinet on noussut trendiviiniksi. Alkonkin hyllyille on heilahtanut Domaine Petit Roublén luomuviini Nature de Roublé Picpoul De Pinet.

Runsaan aromaattisen tuoksun eturintamassa on päärynää ja kukkaisuutta. Rapsakka ja energinen hapokkuus korostaa viinin miellyttävää raikkautta ja jälkimakuun nousee mukaan merellistä suolaisuutta muistuttavia piirteitä. Miellyttävän puhdaspiirteinen jälkimaku.

Nature de Roublé Picpoul de Pinet on raikkaan aromaattinen, päärynäinen ja kukkainen viini, joka sopii erinomaisesti kesäisiin hetkiin, laiturin nokkaan tai vaikkapa kotimaisten kala- ja rapuruokien kylkeen. Vaikka Etelä-Ranskassa viiniä nautiskellaankin takuuaurinkoisissa merimaisemissa, riittää suomalainen sisu siivittämään viinin hyvän lentoon, vaikka hieman kehnompikin sää pääsisi yllättämään. 3,5 / 5 tähteä. (maahantuojalta saatu näytepullo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *