Pinot Noir sopii syksyn herkkujen seuraan

Syksyn pimeneviin ja viileneviin iltoihin ajatukset suuntautuvat punaviineihin. Syyskauteen liittyy vahvasti myös sieni- ja riistaruoat. Punamarjaiset, keskitäyteläiset ja herkän vivahteikkaat pinot noirit ovat oivia kumppaneita monille syksyn herkuille.

Familie Auer Pinot Noir (Alko 16,09 €)

Tämä Itävallan Thermenregionin alueelta tuleva Pinot Noir on todellinen yllättäjä! Laadukaasti valmistetussa keskitäyteläisessä viinissä on kirsikkaa, puolukkaa, syysmetsän tuoksua, pippurista mausteisuutta ja hieman setripuuta. Kypsä ja hienojakoinen tanniinisuus johtaa pitkään mausteiseen jälkimakuun. Täsmäviini riistalinnuille.

Jackson Estate Vintage Widow Pinot Noir (Alko 21,99 €)

Uuden-Seelannin Marlboroughsta tuleva Pinot Noir, josta löytyy instensiivisestä hedelmäisyydestä nuosee esiin kirsikkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa. Hento savuisuus ja nahkaisuus viimeistelee tyylikkään kokonaisuuden. Viinin hienostuneisuus ja puhdaspiirteisyys sopii hyvin herkempien sieni- ja riistaherkkujen kylkeen, mutta vahva rakenne ja ryhdikkyys yhdistyy mainiosti myös hieman runsaampiinkin ruokiin.

Viña Leyda Lot 21 Pinot Noir (Viinikellari.com Viña Leyda maistelulaatikko 169,90 €)

Tyynen valtameren rannikolla sijaitseva Leyda Valley on Chilen viileimpiä viinialueita ja tarjoaa erinomaiset kasvuolosuhteet Pinot Noir-köynnöksille. Lot 21 Pinot Noirista löytyy puhdaspiirteisen ja raikkaan kirsikkaisuuden lisäksi pippurista mausteisuutta ja hennosti savua. Moniulotteinen viini sieni- ja riistaruokien kylkeen. Löytyy Viinikellari.com valikoimista Vina Leyda maistelulaatikossa, jossa mukana myös muita mainioita Leydan viinejä.

Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl (Bottlescouts.com 27,30 €)

Konrad Salwey on hiljalleen noussut Saksan arvostetuimpien viinintekijöiden joukkoon. Badenissa Kaiserstuhlin vulkaanisessa maaperästä syntyvät Salweyn elegantit Pinot Noirit ovat vivahteikkaita, herkän punamarjaisia ja raikkaita. Erinomainen valinta riistalintujen ja sienirisoton seuraan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *